Türk Telekom,Turkcell ve Vodafone eSIM 'i nasıl aktif edebilirim?

 12.09.2022 tarihi itibariyle 3 GSM şirketi de eSIM teknolojisine geçişlerini duyurdu.Peki nedir bu eSIM teknolojisi ?

esim-nedir

eSIM Nedir?


Doğrudan bir cihaza gömülü olarak yerleştirilmiş bir sim kart modelidir.Tipik olarak plastik-bakır devreden oluşan bir ucu kesik, dikdörtgen şekilden oluşan elle tutulur bir nesne yerine uzaktan programlanabilir gömülü bir yazılımdan ibarettir.ABD ve Avrupa'da 2016 yılında devreye giren eSIM ülkemizde 12.09'dan itibaren kullanıcılarına sunuldu.Kısace tekrar özetleyecek olursak fiziksel sim kartı ile aynı şekilde çalışan sanal bir sim karttır.

Türk Telekom,Turkcell ve Vodafone eSIM'i nasıl aktif edebilirim?

turtelekom-vodafone-turkcell-esim-nasil-aktif-edebilirim

Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gelin. <Hücresel> sekmesine tıklayın. <Hücresel Plan Ekle> bağlantısına tıklayın.Buraya kadar ki kısım Türk Telekom ,Turkcell ve Vodafone için aynı.Buradan sonraki kısımda cihazınızın bir QR kodu okuması gerekiyor.Türk Telekom ,Turkcell ve Vodafone bayilerine gidip bayi çalışanlarının size özel bir Ağ kimlik doğrulama anahtarını içeren QR kodunuza telefonunuza okutmanız yeterli.Hepsi bu kadar.PİN ve PUK bilgilerinizi 3 GSM şirketinin de çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.

Peki eSIM'in avantajları neler?

eSIM ; Simkart gibi kırılma ve kaybolma riskini barındırmaz.

Bir cihazınıza birden fazla GSM şirketine ait kart profili kurabilirsiniz,yani çift sim kart yuvasına  ihtiyaç duymadan tek bir telefonda 2 veya 3 hat kullanabilirsiniz.

GSM şirketleri arasında rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz.

Cihaz değiştirdiğinizde cihazınızın kart yuvasına uygun bir sim kart temin etmenize gerek kalmaz.